Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 17. februar 2015. 15:34

Susret Krivokapić - Dačić

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Ivicu Dačića, predśedavajućeg OEBS-a i potpredśednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Srbije.     

Sagovornici su istakli intenzivne odnose i saradnju Crne Gore sa OEBS-om, kao i dobre bilateralne odnose Crne Gore i Republike Srbije.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je istakao da je za Crnu Goru OEBS važna međunarodna institucija sa svojim vrijednosnim ciljevima koji prate naše vanjsko-političke strateške prioritete, te su podrška našim temeljnim državnim politikama – građanske, demokratske države zasnovane na vladavini prava i slobodi. “OEBS ne samo da je imao važnu ulogu 90-ih na ovim prostorima, on i danas ima ulogu da podrži naš kurs i snagu u borbi za pravedno društvo, jake institucije, mir i bezbjednost koji omogućavaju pune individualne slobode”, poručio je predśednik emeritus PS OEBS-a i crnogorskog Parlamenta Ranko Krivokapić. U razgovoru sa Nj.E. Ivicom Dačićem predśednik Krivokapić je ocijenio da su odnosi Crne Gore i Republike Srbije dobri i da je vidljiva obostrana volja i spremnost da se oni unaprijeđuju. “Moje prvo obraćanje parlamentu sa funkcije predśednika PS OEBS je upravo bilo obraćanje Skupštini Srbije – to je bila svojevrsna poruka da smo zajedno okupljeni oko vrijednosti i ciljeva koje propagira OEBS, kao i EU”, istakao je Krivokapić.

Predśedavajući OEBS-a i potpredśednik Vlade i MVP Republike Srbije Ivica Dačić, tokom svoje prve zvanične pośete sa funkcije predśedavajućeg OEBS, ocijenio je da Crna Gora uspješno i aktivno sarađuje sa OEBS-om, te da ta saradnja predstavlja primjer svima u regionu. Dačić je istakao primjer Cetinjskog parlamentarnog foruma kao inicijativu koja daje priliku za vođenje dobrog dijaloga, koji za rezultat ima unaprijeđenje saradnje zemalja regije.