Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 19. februar 2015. 14:42

Predśednik Skupštine učestvuje na 14. zimskom zasijedanju PS OEBS-a

U Beču počelo 14. zimsko zasijedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a

Predśednik emeritus Parlamentarne skupštine OEBS-a i predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić učestvuje na 14. zimskom zasijedanju PS OEBS-a, koje se održava u Beču.

Danas je u Beču počelo 14. zimsko zasijedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a u kojem učestvuje predśednik Krivokapić, koji je ujedno i šef crnogorske delegacije koju čine - potpredśednik Skupštine Crne Gore Milutin Simović i poslanik Goran Danilović.

Prije početka Zimskog zasijedanja PS OEBS-a, predśednik emeritus PS OEBS Ranko Krivokapić je učestvovao na vanrednoj śednici Biroa – koji okuplja najuže rukovodstvo Parlamentarne skupštine. Na vanrednoj śednici je raspravljano o pitanjima koja zahtijevaju dijalog unutar PS kao i o ostalim temama iz nadležnosti najužeg rukovodstva ove najveće parlamentarne skupštine na svijetu. Takođe, bilo je riječi oko dogovaranja proljećnjeg sastanka “Viena procesa” kojim rukovodi predśednik Ranko Krivokapić, a ima za cilj rješavanje ukrajinske krize parlamentarnim dijalogom.

Tokom pośete Beču predśednik Krivokapić je imao odvojeni susret sa Dunjom Mijatović, predstavnicom OEBS-a za slobodu medija. Sagovornici su tokom sastanka konstatovali da današnje vrijeme nosi sa sobom i nove izazove na koje nije imun niti jedan sloj društva, pa tako ni mediji. “Mediji su često odraz ukupnog stanja i dešavanja u društvu, a izazovi sa kojima su mediji kod nas suočeni traže nova insitucionalna rješenja. Posebno u dijelu samoregulacije i jačanja poštovanja kodeksa profesionalizma”, ocijenio je predśednik Krivokapić.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je pośetio “Demokratske radionice” u Parlamentu Austrije, po čijem modelu i uz podršku pokojne Barbare Pramer (predśednica Parlamenta Austrije) je i Skupština Crne Gore započela i uspješno realizuje taj projekat edukacije osnovnoškolaca u našoj državi o demokratiji i parlamentarizmu.

U ovom projektu do sada je prošlo više od 11.000 crnogorske đece i svih osnovnih škola. Đeca učesnici crnogorskih “Demokratskih radionica – Barbara Pramer” su svoji kolegama priredili posebno izdanje novina i “pozdrav iz Crne Gore” koje je u njihovo ime austrijskoj đeci predao predśednik Krivokapić.