Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 25. februar 2015. 16:33

Predśednik Skupštine primio predśednika Parlamenta Kraljevine Švedske

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Urban Ahlina, predśednika Parlamenta Kraljevine Švedske, koji boravi u zvaničnoj pośeti Crnoj Gori na poziv predśednika Krivokapića.     

Sagovornici istakli dobre bilateralne odnose Crne Gore i Kraljevine Švedske

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je istakao da Švedska svojom tradicijom države socijalne pradve i sigurnosti predstavlja za Crnu Goru uzor u tom smislu. “Crnogorski parlament je u kontinuiranom snaženju i sve više ima znanja i vještina u ostvarenju kontrole i nadzora izvršne vlasti. To je uspjeh Parlamenta u cjelini”, istakao je predśednik Krivokapić tokom susreta sa svojim švedskim kolegom Ahlinom. Predśednik Krivokapić je rekao da se naša država nalazi u intenzivnoj fazi evro-atlantskih integracija, te da na tom putu svako ko je partner, a Švedska to jeste, znači puno. On je tokom susreta pozvao na dalji razvoj odnosa i saradnje dva parlamenta.

Predśednik Urban Ahlin je ocijenio da Crna Gora veoma uspješno predvodi EU integracije na prostoru Zapadnog Balkana. “Švedska snažno podržava vaš evropski put i biće vam partner na svakom koraku. Pred vama su jasni kriterijumi i zahtjevi i siguran sam da ćete ih uspješno ispuniti i biti sve bliži članstvu u EU” poruka je predśednika Ahlina.