Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 02. mart 2015. 14:30

Predśednik Skupštine primio ambasadora Mađarske

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Kristiana Pošu (Krisztian Posa), ambasadora Mađarske. Ambasada Mađarske je kontakt ambasada NATO-a za Crnu Goru.

Sagovornici su istakli dobre bilateralne odnose Crne Gore i Mađarske.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je iskazao zahvalnost ambasadoru Poši na podršci koju daje Mađarska na integracionom putu Crnoj Gori u NATO. “Ispitni zadaci pred Crnom Gorom su jasni, vladavina prava, nezavisni i profesionalni mediji i bezbjednosno-odbrambeni sistem po standardima NATO-a. To nisu samo ispiti za članstvo u NATO, već i ključni zadaci zrelosti države, demokratije i društva. Rekao bih ozbiljnosti sistema i institucija” poručio je predśednik Krivokapić.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić i ambasador Kristina Poša su tokom razgovora istakli da Crna Gora korača evro-atlantskom stazom te da se nalazimo u godini kada su oči partnera posebno fokusirane na našu državu, ali tu je i podrška za ključne korake i reformske procese.