Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 19. mart 2015. 14:27

Susret Krivokapić – Lajčak

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa  Nj.E. Miroslavom Lajčakom, potpredśednikom Vlade i ministrom vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike.

Krivokapić i Lajčak saglasili su se da proces integracija nema alternativu te da Crnu Goru približava zajednici slobodnih i demokratskih država. Krivokapić se zahvalio Slovačkoj na podršci koju Crnoj Gori pruža od sticanja nezavisnosti, naročito u procesima integracija.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Slovačke, Miroslav Lajčak, čestitao je Crnoj Gori na uspjesima i napretku koji je postigla. Uz konstataciju da je proces pristupanja EU najbolji način da se država transfomiše i usvoji bolje standarde, Lajčak je dodao da je Crna Gora predvodnik integracija na Zapadnom Balkanu te da potvrđuje da proces proširenja postoji, živi i da se nastavlja.

Krivokapić i Lajčak takođe su konstatovali da je za Crnu Goru od suštinskog značaja članstvo u NATO, kao i da  proširenje evroatlantske porodice ne može biti završeno bez država Zapadnog Balkana.

Krivokapić i Lajčak otvorili su danas  Nacionalnu konvenciju o evropskoj integraciji Crne Gore (NKEI 2013-2014).