Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 07. april 2015. 15:49

Susret Krivokapić - Eftimiju

Predśednik Krivokapić razgovarao je danas sa Petrosom Eftimijuom, izvršnim direktorom Onassis Fondacije i bivšim predśednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Predśednik Skupštine Crne Gore i Predśednik Emeritus Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić i izvšni direktor Onassis Fondacije Eftimiju razgovarali su danas u želji za otvaranjem humanističkog studijskog programa na Univerzitetu Crne Gore koji bi tretirao problematiku grčke kulture.

Krivokapić i Eftimiju su konstatovali da je neophodno obogaćivati obrazovne programe, činiti ih sadržajnijim i raznovrsnijim, te na takav način omogućiti mladim snagama da nadograđuju svoje znanje bogatom folozofijom istorije drugih zemalja kao što je Grčka.

U želji da namjera izvršnog direktora Onassis Fondacije za osnivanjem studijskog programa, a sve u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, dobije konkretne obrise u skorijem peroiodu, predśednik Krivokapić dao je inicijativi punu podršku.

Onassis Fondacija osnovana je decembra 1975. godine u skladu sa posljednjom Onazisovom (Aristotel Onasis) željom da održi sjećanje na svog sina Aleksandra.

Onazis Fondacija je veoma prisutna u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Australiji, Aziji i drugim zemljama, kako kroz studijske programe, tako i kroz druge oblike usavršavanja – programe razmjene studenata i profesora, konferencija, organizovanje arheoloških izložbi i slično.