Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 17. april 2015. 13:38

Predśednik Skupštine otvorio u Budvi konferenciju posvećenu borbi protiv terorizma

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio je danas konferenciju ministara unutrašnjih poslova i pravde posvećenu borbi protiv terorizma.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić poručio je na skupu da je terorizam uvijek ugrožavao osnovne vrijednosti. Krivokapić je istakao je da su motivacija terorizma novac i oružje:

"Terorizam je ranije imao razne nazive, ali je uvijek ugrožavao osnovne vrijednosti. Ojačao je koliko su ojačale sposobnosti da kroz zakon i pravdu ne iskontrolišemo ono što može stvoriti sve preduslove za terorizam. Ideje koje su pokriće za njega su novac koji je u suštini njegova osnovna motivacija, kao i oružje", kazao je Krivokapić.

Pored Krivokapića, na konferenciji su govorili i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, ministar pravde Zoran Pažin, ministarka unutrašnjih poslova Slovenije Vesna Györkös Žnidar, kao i ministar unutrašnjih poslova Albanije Saimir Tahiri.

Konferenciju ministara unutrašnjih poslova i pravde organizovali su Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvo pravde Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije i Savjet za regionalnu saradnju (RCC), kao i operativni sekretarijat Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).