Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. april 2015. 14:14

Predśednik Skupštine primio grupu američkih alumnista Marshall Memorial programa i izvršnu direktorku CGO

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa grupom američkih alumnista Marshall Memorial programa, kao i sa koordinatorkom ovog programa u Crnoj Gori Daliborkom Uljarević, izvršnom direktorkom CGO.   

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas grupu američkih alumnista Marshall Memorial programa razmjene koji postoji preko 30 godina u okviru The German Marshall Fund-a i omogućava novim liderima iz SAD i Evrope da istraže društva, institucije i ljude sa druge strane Atlantika. Krivokapić i studenti razgovarali su o programu koji je prije osam godina postao dostupan i zemljama zapadnog Balkana i mogućnostima koji pruža mladima. Alumnisti su se posebno interesovali za rad Skupštine i njenih radnih tijela ali i saradnju Parlamenta sa studentima i nevladinim sektorom. Predśednik Krivokapić upoznao je alumniste sa projektom ‘’Demokratske radionice’’ koji se u Skupštini Crne Gore organizuje u okviru programa „Otvoreni parlament” i objasnio da je njegov cilj jačanje veza između Parlamenta i mladih, posebno osnovnoškolske populacije. Predśednik je takođe ukazao na transparentnost rada Skupštine i njenih radnih tijela, kao i na dobru praksu učestvovanja predstavnika civilnog sektora u radu odbora.

Grupu američkih alumnista koji su se danas sreli sa predśednikom činili su Kristina Agiler, Riki Bevigton, Nil Čarlson , Šon Man, Mario Gerero , Selena Roldan-Moreno  i Keri Rosenfelt.