Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. april 2015. 23:33

Čestitka povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, građankama i građanima Crne Gore kao i čelnicima i članstvu crnogorskih sindikata, Prvomajski proglas:

 “Poštovani,

Stvaraoci i pregaoci moraju biti pokretačka snaga svakog društva i snaga izgradnje države i njenog razvoja. Država, a tu prije svega mislim na nosioce ključnih funckcija, moraju svoju dužnost posvetiti osiguranju radnika i obezbijediti im, ne samo, pravni i ekonomski sistem koji znači redovno primanje i adekvatnu nagradu za rad, već ono mnogo važnije – dostojanstvo.

Crna Gora je poslije II Svjetskog rata uspjela sebe preporoditi iz krša i biti država sa privredom i znanjem koja je mogla živjeti od svog rada i stvaranja. Tranzicija je mnoge ostavila bez posla i nanijela mnoge nepravde produbljujući socijalni jaz. Odogovor je ulaganje u održive projekte, u valorizaciju bogatstava koja su nam na raspolaganju, ali samo na način da mi gazdujemo našim i da ga čuvamo za generacije koje se još nijesu ni rodile.

Dobar garant tome je puna vladavina prava, zakon jednak za sve – država u službi svog građanina. Mjerićemo naš uspjeh brojem onih koje će se vraćati u Crnu Goru, a koji su iz nje otišli u potrazi za svojim egzistencijalnim dostojanstvom.

U ime Skupštine Crne Gore i moje ime, čestitam vam Prvi maj – Međunarodni praznik rada.”

Ranko Krivokapić