Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 08. maj 2015. 14:35

Predśednik Skupštine bio domaćin rezidentnim ambasadorima zemalja Evropske unije i SAD-a

U susret 9.maju, Danu Evrope, predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić sastao se danas sa  rezidentnim ambasadorima zemalja Evropske unije i SAD-a.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je nakon sastanka sa ambasadorima da je Crna Gora mali ali važan činilac ukupne pobjede nad fašizmom, te da je samim tim dio poruke koja je suština postojanja Evropske Unije. Parlament je, kako je naglasio Krivokapić, svoje obaveze ispunjavao brzo i efikasno, i dodao da je sada od ključnog značaja posvećenost institucija države u stvaranju rezultata, prije svega u oblasti vladavine prava.

Šef Delegacije EU Mitja Drobnič zahvalio se na pažnji koju je predśednik Krivokapić ukazao predstavnicima zemalja EU uoči Dana Evrope. Drobnič je kazao da je sa  Krivokapićem razgovarao o predstojećim obavezama koje Crnu Goru čekaju na putu ka EU.

- Crna Gora se nalazi u fazi uspostavljanja svih institucija koje su potrebne za sprovođenje zakona, a dio tog procesa su i konkretni rezultati, kazao je Drobnič nakon sastanka.