Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 12. maj 2015. 13:30

Predśednik Skupštine Crne Gore primio ministra vanjskih poslova Republike Letonije

Razgovarano o odnosima Crne Gore i Letonije, sa fokusom na saradnju između dva parlamenata 

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas ministra vanjskih poslova Republike Letonije Edgarsa Rinkevičsa.   

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i ministar vanjskih poslova Republike Letonije Edgars Rinkevičs su razgovarali o odnosima Crne Gore i Letonije, sa fokusom na saradnju dvaju parlamenata. Krivokapić i Rinkevičs saglasili su se da parlamenti kao institucije u savremenim demokratijama imaju važnu ulogu za demokratski proces u društvu.

Krivokapić je naglasio da je Skupština Crne Gore unaprijedila svoje mehanizme rada kroz parlamentarna saslušanja i uključivanje NVO sektora u rad odbora. Rinkevičsm je poručio da je impresivan napredak Crne Gore na putu ka EU, kao i dinamika pregovora naše države.

Krivokapić i Rinkevičsm su zaključili da je proces usklađivanja zakonodavstva Crne Gore sa tekovinom EU zahtjevan, te konstatovali da su dostizanje vladavine prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ključni za dalji reformski put Crne Gore.