Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 05. jun 2015. 15:42

Sastanak predśednika Skupštine sa specijalnim predśedničkim izaslanikom za globalnu Koaliciju za suprotstavljanje ISIL-u

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić sastao se danas sa specijalnim predśedničkim izaslanikom za globalnu Koaliciju za suprotstavljanje ISIL-u, generalom Džonom Alenom.

Predśednički izaslanik za globalnu Koaliciju za suprotstavljanje ISIL-u, general Džon Alen u razgovoru sa predśednikom Krivokapićem pohvalio je predan i partnerski odnos koji Crna Gora ima prema NATO-u. Sagovornici su kao posebno važno istakli  usvajanje izmjena Krivičnog zakonika kojim se kažnjava vrbovanje, regrutacija i obuka ljudi za odlazak na strana ratišta.  

U fokusu razgovora predśednika Krivokapića i Alena bile su i predstojeće obaveze koje Crna Gora ima u susret  dobijanju pozivnice za članstvo u NATO.