Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. jun 2015. 11:53

Susret Krivokapić - Kotzias

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se danas sa Nikosom Kotziasom, ministrom vanjskih poslova Grčke Republike.

Predśednik Ranko Krivokapić je iskazao zahvalnost za svu podršku i razumijevanje koje Grčka Republika daje i ima prema Crnoj Gori na njenom evro-atlantskom putu.

Sagovornici su istakli da Crna Gora i Grčka imaju tradicionalno dobre i intezivne prijateljske odnose na svim nivoima, te da prostora za dalje snaženje ima i da će biti iskorišćen u budućem periodu.

Predśednik Krivokapić je upoznao ministra Kotziasa sa naporima i rezultatima koje postiže naša država u susret iščekivanju pozivnice za članstvo u NATO, kao i o integracionom procesu ka Evropskoj uniji. Predśednik Ranko Krivokapić je istakao i ulogu Parlamenta u ovim procesima, kao institucije koja kontinuirano podiže svoj ustavni kapacitet sa ciljem snaženja demokratije i vladavine prava.

Ministar vanjskih poslova Grčke Republike Nikos Kotzias je poručio Krivokapiću da Grčka daje snažnu podršku našoj državi u evro-atlantskim integracijama, te da je Grčka voljna i spremna podršku konkretizovati kroz različite vidove razmjene iskustava i eksperata.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora na dobrom putu i da je neophodno održati visok nivo posvećenosti zajedničkim evroatlantskim ciljevima kao neophodnom uslovu za članstvo u NATO i EU.