Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 02. jul 2015. 14:19

Predśednik Skupštine Crne Gore susreo se danas sa ambasadorom Republike Finske u Crnoj Gori

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se danas sa Pekom Orpanom (Pekk Orpana), ambasadorom Republike Finske u Crnoj Gori

Predśednik Ranko Krivokapić je iskazao zahvalnost za podršku koju Republika Finska pruža Crnoj Gori na njenom evropskom integracionom putu.

Sagovornici su istakli da Crna Gora i Finska imaju dobre i prijateljske odnose, uz značajan prostor za dalji razvoj.

Predśednik Krivokapić je upoznao ambasadora Orpanu sa naporima i rezultatima koje postiže naša država na polju snaženja vladavine prava kao i o integracionom procesu ka Evropskoj uniji. Predśednik Ranko Krivokapić je istakao ulogu Parlamenta, koji sve više i snažnije utiče i nosi ove procese kroz jačanje svojih ustavnih kapaciteta.

Finski ambasador Pek Orpana je poručio Krivokapiću da Finska daje punu podršku našoj državi u evropskim integracijama, te da je Crna Gora prepoznata kao država koja posebno vodi računa o dobrosuśedskim odonosima i daje važan doprinos miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.