Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 05. jul 2015. 09:04

Čestitka povodom osvećenja Crkve Sv. prepodobnog Ivana Crnojevića na Cetinju

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je Arhiepiskopu Cetinjskom i mitropolitu Crnogorskom Mihailu i sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve, kao i svim vjernicima CPC čestitku povodom osvećenja Crkve sv. prepodobnog Ivana Crnojevića na Cetinju.

Poštovani,

Želim da danas kada osvećujete Crkvu Sv. prepodobnog Ivana Crnojevića, koja slavi utemeljitelja prijestonog Cetinja i Cetnijskog manastira – temelja Crnogorske autokefalne crkve, u miru i duhu univerzalnih vrijednosti vjere stvorite mjesto na kojem će vjerujući imati mogućnost da ostvaruju svoje ustavno i građansko pravo slobode vjerske pripadnosti.

Generacije su se borile za slobodu Crne Gore, državu koja svim svojim građanima garantuje i omogućava pravo da žive slobodu vjeroispovjesti. Na državi je da se bori i za slobodan pristup svim svetinjama i vjerskim objektima koje su gradili naši preci ostavivši je za neograničeno uživanje onima čija je to potreba. Ka i vazda pravda će pobijediti, jer od kada je Crnogorske države Crkva je pripadala njenim građanima i bila njen neraskidivi dio. Samo državna imovina je svojina svih njenih građana – bez obzira kako se zvali i krstili. 

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, želim vam da u novom domu živite i širite univerzalne ljudske vrline.

Ranko Krivokapić