Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 17. jul 2015. 14:04

Predśednik Krivokapić primio u oproštajnu pośetu ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori Andreja Nesterenka

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas u oproštajnu pośetu Nj.E. Andreja Nesterenka, ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Sagovornici su istakli dugu tradiciju diplomatskih odnosa Crne Gore i Rusije, te naznačili važnost diplomatije i dijaloga za međusobno razumijevanje.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je istakao da parlamenti dvije države imaju dobru komunikaciju na različitim nivoima, što predstavlja potvrdu kontinuiranog snaženja parlamentarne diplomatije, koja je veoma važna za unaprijeđenje odnosa i međusobno bolje razumijevanje. Predśednik Krivokapić je zahvalio Nj.E. Nesterenku na obavljenom mandatu u Crnoj Gori.

Sagovornici su zaključili da parlamenti imaju sve efikasniju i važnu ulogu u rješavanju otvorenih pitanja, posebno dajući primjer kroz Vienna proces koji vodi predśednik Krivokapić, kao počasni predśednik PS OEBS-a, sa ciljem rješavanja ukrajinske krize kroz intenzivnu saradnju parlamentaraca Ukrajine i Ruske Federacije.

Na sastanku je ocijenjeno da se sve države danas suočavaju sa različitim globalnim bezbjednosnim izazovima, te da je važno da svaka država ovome pristupa konstruktivno i ozbiljno.