Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. jul 2015. 12:33

Predśednik Skupštine primio u oproštajnu pośetu ambasadora Republike Turske Niyazia Tanilira

Pohvaljena konstruktivna saradnja dvije zemlje u brojnim oblastima

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas u oproštajnu pośetu Nj.E. Niyazia Tanilira, ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Niyazi Tanilir zahvalio se predśedniku Skupštine Ranku Krivokapiću na dosadašnjoj saradnji i izrazio zadovoljstvo dobrim odnosima Crne Gore i Turske. Krivokapić i Tanilir su konstatovali da je pohvalna konstruktivna saradnja dvije zemlje u brojnim oblastima, te izrazili nadu da će saradnja nastaviti da se unapređuje i produbljuje.

Sagovornici su ocijenili da je članstvo Crne Gore u NATO od izuzetnog značaja za stabilnost regiona Zapadnog Balkana, ali i Evrope u cjelini, posebno jer će se time zaokružiti NATO linija na Mediteranu. Zaključili su da Crna Gora ostvaruje vidljive rezultate na reformskom putu, te da treba nastaviti sa intenziviranjem tih aktivnosti u susret NATO ministarskom sastanku u decembru.

Na sastanku je poslata poruka da Crna Gora može i ubuduće računati na prijateljsku i partnersku podršku Turske u integracionim procesima.