Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. jul 2015. 15:40

Čestitka povodom Dana opštine Plav

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 31. jula Dana opštine Plav (posljednji petak u julu), građankama i građanima Plava, predśedniku Opštine Orhanu Šahmanoviću, predśedniku opštinske Skupštine Izetu Hadžimušoviću i odbornicima čestitku:

“Poštovane građanke i građani Plava,

Vaš grad obiluje prirodnim bogatstvima i ljepotama, koji sa sigurnošću mogu svojim gradjanima pružiti mnogo kvalitetniji i bolji životni standard. Plav zaslužuje, a tu je država u obavezi da pomogne, da bude na turističkoj mapi na mjestu gdje je nekada i bio. Razvojne investicije i valorizacija resursa, na održivi način čuvajući ih za generacije koje dolaze, mora biti prioritetni cilj i lokalne i državne vlasti.

Domaćinskim gazdovanjem bogatstvima koja imamo, a Plav sa svojim “morem śevera” i ekološkom sredinom je posebno bogat, stvaraćemo uslove za bolji život i obezbijediti perspektivu mladima – a to je jedini odgovor na izazov iseljavanja sa śevera.

Vi ste poznati kao vrijedni i istrajni ljudi, kojima lokalna i državna politika mora omogućiti da živite pristojno od svoga rada i da imate, posebno mladi, priliku za dobijanje posla koji će stvarati novu vrijednost.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam 31. jul – Dan opštine Plav.”

Ranko Krivokapić