Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 26. avgust 2015. 15:18

Predśednik Skupštine primio članove njemačkog Bundestaga

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas članove njemačkog Bundestaga Josipa Juratovića i Martina Rosemana sa delegacijom Socijaldemokratske partije SPD Njemačke.

Tokom susreta predśednika Krivokapića sa delegacijom koju je predvodio poslanik Bundestaga Josip Juratović razgovarano je o EU i NATO integracijama Crne Gore, medijskim slobodama kao i političkoj situaciji.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je istakao dobre odnose i saradnju dva parlamenta te iskazao namjeru za daljim jačanjem i produbljivanjem te saradnje. “Veoma smo posvećeni u ispunjavanju ciljeva i obaveza iz NATO agende, kao i zadacima koji se tiču EU integracija. Vladavina prava je temeljni i ključni cilj prije svega za našu državu iznutra, a time i za evro-atlanske integracione procese”, istakao je Krivokapić.

Sagovornici su zajednički konstatovali da su pred zemljama regiona Zapadnog Balkana brojni izazovi na polju medijskih sloboda, te da su potrebni dodatni napori na jačanju zaštite novinara i omogućavanju što većeg stepena profesionalizma i nezavisnosti.

Tokom razgovora je ocijenjeno da je naredni period pred Crnom Gorom posebno važan po pitanju NATO integracija, te je istaknuta uloga Skupštine Crne Gore u tim procesima i posebno akcentirana kao institucija koja je prepoznata u regionu i šire po svojoj transparentnosti i otvorenosti prema civilnom društvu i javnosti.

Sagovornici su poručili da će Crna Gora imati konstruktivnog partnera u Bundestagu na njenom evro-atlanstkom putu.