Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 15. septembar 2015. 17:18

Susret Krivokapić - Ivanov

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Đorđa Ivanova, predśednika Republike Makedonije.

Sagovornici su istakli dobre bilateralne odnose dvije države na svim nivoima, te naglasili da Crna Gora i Republika Makedonija, kao dvije bivše jugoslovenske države, mogu biti primjer regionu kao zemlje bez otvorenih pitanja uz puno razumijevanje i uvažavanje.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je ocijenio da je ovo važna pośeta koja daje prostor za dodatno unaprijeđenje već dobrih odnosa dvije države. “Mi se lako razumijemo jer smo dijelili zajedničku prošlost, a i budućnost nam je zajednička sa državama udruženim u NATO i Evropskoj uniji. Izazovi pred nama su slični – vladavina prava, jačanje demokrate i institucija – i na tom putu možemo i trebamo dijeliti iskustva i djelovati zajednički”, istakao je Krivokapić tokom susreta.

Predśednik Republike Makedonije Đorđe Ivanov je odao priznanje crnogorskom reformskom putu ka članstvu u NATO i EU te poručio da dvije države mogu mnogo učiti iz međusobnih iskustava.

Sagovornici su razgovarajući o izbjegličkoj krizi zaključili da taj problem zahtijeva kolektivni odgovor i da države moraju pokazati svoju humanu dimenziju i razumijevanje prema svima koji su posljedica raznih progona i nestabilnosti.