Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 16. septembar 2015. 14:26

Predśednik Krivokapić primio predśednika Parlamentarne grupe prijateljstva Nacionalne Skupštine Kuvajta

Ocijenjeno da Crna Gora i Kuvajt imaju dobre bilateralne odnose

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Faisal Fahad Al Shaya, predśednika Parlamentarne grupe prijateljstva Nacionalne Skupštine Kuvajta.

Tokom susreta je ocijenjeno da Crna Gora i Država Kuvajt imaju dobre bilateralne odnose, kao i da postoji veliki prostor za unaprjeđenje saradnje posebno u segmentu ekonomije.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je istakao da pośeta parlamentaraca Skupštine Kuvajta predstavlja dalji korak u intenziviranju odnosa parlamenata dvije države. U razgovoru je ocijenjeno da je Nacionalna Skupština Kuvajta posebno dobar primjer, među zalivskim zemljama, kao vrlo snažan parlament koji efikasno sprovodi svoju nadležnost kontrole izvršne vlasti. Predśednik Krivokapić je poručio da je Crna Gora investiciono otvorena država, a da su parlamenti preduslov za sigurno povezivanje i otvaranje prostora za investicione projekte koji su dobrodošli.

Predśednik Parlamentarne grupe prijateljstva Nacionalne Skupštine Kuvajta Faisal Fahad Al Shaya je istakao veoma važnim jačanje saradnje dva parlamenta i države ocijenivši da u Crnoj Gori ima prostora za investicije u turizmu i zdravstvu za šta je Država Kuvajt veoma zainteresovana. Tom prilikom Al Shaya je predśedniku Krivokapiću uručio poziv da pośeti zvanični Kuvajt.

Sastanku je prisustvovao i Yousef Abdulsamad, ambasador Države Kuvajt za Crnu Goru, kao i poslanici NS Kuvajta.