Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 18. septembar 2015. 12:02

Predśednik Skupštine nakon prijema predstavnika GP “Gorica” uputio pismo predśednici Vrhovnog suda

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je nakon prijema predstavnika radnika GP “Gorica” a.d. u stečaju uputio pismo predśednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici.

Bivši radnici GP „Gorica“ a.d. u stečaju - Podgorica su 16. septembra 2015. godine, informisali predśednika Krivokapića o svom veoma teškom položaju i egzistencijalnim problemima u kojima su se našli zbog dugogodišnjeg neisplaćivanja zarada i neuplaćivanja doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje.

Kako je u GP „Gorica“ a.d. 2012. godine uveden stečaj, oni bi svoja potraživanja trebalo da naplate od prodaje imovine preduzeća, što je onemogućeno zbog višegodišnjeg sudskog spora oko vlasništva nad nekretninama između GP „Gorica“ a.d. u stečaju i Glavnog grada. 

Imajući u vidu dužinu trajanja spora, kao i važnost rješavanja egzistencijalnih problema oko 200 radnika i njihovih porodica, predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić se obratio predśednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici sa molbom da obrati posebnu pažnju na ovaj predmet, kako bi bio riješen u primjerenom roku.