Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 06. oktobar 2015. 17:00

Predśednik Krivokapić primio predśednika „Politiken fondacije“

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas predśednika „Politiken fondacije“ (The Politiken Foundation) Jurgena Ejbola (Jørgen Ejbøl).           

Predśednik Ranko Krivokapić i Jurgen Ejbol su razgovarali o izazovima sa kojima se na prostoru Balkana susreću nezavisni mediji. Tokom sastanka je ocijenjeno da društvo u cjelini mora pronaći odgovore na sve veću i jasniju zloupotrebu medijskih oruđa u svrhu propagande i kompromata.

Sagovornici su poručili da su slobodna javnost, odgovorni i profesionalni mediji žila kucavica svake demokratije, te da problemi u tom segmentu su problemi društva koje treba institucionalno rješavati.

Tokom razgovora je adresiran i sve prisutniji problem u vlasničkim strukturama pojedinih privatnih medija, koje nerijetko potiču iz sivih zona i različitih interesnih grupa koje imaju problem sa sistemom vladavine prava.