Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 22. oktobar 2015. 13:12

Održana 143. śednica Kolegijuma predśednika Skupštine Crne Gore

Kolegijum predśednika Skupštine Crne Gore na danas održanoj 143. śednici, pozdravlja ozbiljan napor Odbora za odbranu i bezbjednost i daje podršku zaključcima koje je predložio povodom razmatranja Informacije povodom aktuelne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

Kolegijum konstatuje da su tokom prvog dana parlamentarne rasprave povodom ove teme participirali predstavnici svih poslaničkih klubova osim jednog.

U želji da se sa što širim dogovorom svih političkih subjekata u Parlamentu, nastavi sa  daljim dijalogom koji će doprinijeti i dogovoru oko svih važnih političkih pitanja uključujući i stvaranje pretpostavki za blagovremenu i potpunu implementaciju izbornog zakonodavstva kao uslova za slobodne i fer izbore,

Kolegijum poziva na dalju raspravu u Parlamentu koja će uslijediti nakon dobijanja prijedloga za izmjene i dopune Zaključaka Odbora.