Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 27. oktobar 2015. 12:35

Čestitka povodom Dana opštine Herceg Novi

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 28. oktobra – Dana opštine Herceg Novi, svim građanima, predśednici opštine Nataši Aćimović, predśedniku SO Andriji Radmanu i odbornicima čestitku.

“Poštovane građanke i građani Novoga,

Vaš grad poznat kao mjesto živopisne kulture, tradicije i stvaralaštva, mjesto u kojem su se stvarali veliki i davali značajan doprinos ukupnoj kulturnoj baštini Crne Gore, mora biti i mjesto na kojem se živi bolje i u skladu sa vrijednostima prosperitetne Evropske zajednice, kojoj ste vi kao grad najbliži, a država joj predano teži.

Novski potencijal mora biti valorizovan na održiv način tako da daje svojim građanima vrijednost više direktno utičući na životni standard i stvarajući perspektivu mladima.

Vjerujem da ćete mudrom i domaćinskom politikom stvarati Novi po mjeri njegovog građanina u čemu država mora pomoći i brinuti da stvara ambijent za napredak, a investicione projekte usmjeriti interesima onih koji svojim radom stvaraju i žive od njega.

Ispravan put razvoja Novoga i države mora se temeljiti na pravdi, pristojnom poslu i jednakim šansama za sve.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan Opštine.”

Ranko Krivokapić