Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 29. oktobar 2015. 13:09

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić sastao se danas sa senatorom Krisom Marfijem u SAD

Odnosi dvije zemlje Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država ocijenjeni prijateljskim i uspješnim, posebno na polju atlantskih integracija

Sagovornici su istakli važnost podrške Sjedinjenih Država članstvu Crne Gore u NATO, te ocijenili da Crna Gora mora nastaviti sa reformskim procesima koje je započela, u ovoj fazi još intenzivnije i odlučnije. Na podršku Sjedinjenih Država možemo računati, saopštio je senator Marfi, te iznio uvjerenje da će Crna Gora u decembru dobiti očekivani poziv za članatvo u NATO savez.

Povodom aktuelne situacije u Crnoj Gori, senator Marfi je saopštio da se dijalog mora voditi unutar Skupštine Crne Gore, te istakao očekivanje, da će Crna Gora kao sljedeća članica NATO-a, imati kapaciteta da sprovede fer i slobodne izbore.

“Ovo je veoma važno prijateljstvo za mene u proteklih par godina i mislim da sam postao jedan od najsnažnijih podržavalaca Crne Gore ođe u Kongresu, a sve zahvaljujući kontaktima i prijateljstvu sa predśednikom Krivokapićem. Veoma sam se radovao vijestima koje su došle iz Bijele kuće kojima je podržano članstvo Crne Gore u NATO, na šta sam pozivao već dvije godine, i zaista me raduje da vas vidim na ciljnoj liniji. Ja ću nastaviti da razgovaram sa svojim prijateljima u Evropi u narednim mjesecima, kako bih se uvijerio da su entuzijastični kao i Sjedinjene Američke Države povodom ulaska Crne Gore u NATO. Ali ovo je zaista rezultat pośeta kao što je ova, koje su izgradile prijateljstvo između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih država”, kazao je senator Marfi.

Krivokapić je uz niz bilateralnih sastanka koje je održao juče u Stejt Departmentu, sa senatorima i kongresmenima, učestvovao i na Parlamentarnom obavještajno-bezbjednosnom Forumu.

Podśećamo da je Krivokapić juče iz Vašingtona, još jednom iskoristio priliku da pozove sve političke subjekte na dijalog u okviru Skupštine Crne Gore.