Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 31. oktobar 2015. 16:55

Čestitka povodom 1. novembra – Dana državnih tužilaca

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 1. novembra – Dana državnih tužilaca, vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i svim tužiteljkama i tužiocima čestitku.

“Poštovani,

Za države kao što je Crna Gora sa vjekovnim trajanjem, a mladom demokratijom, nosioci tužilačke funkcije imaju posebnu ulogu i obavezu u ukupnom sazrijevanju sistema temeljenog na ośećaju pravde i sigurnosti.

Skupština Crne Gore posvećuje punu pažnju i vodi brižan odnos prema svim djelovima državnog sistema koji imaju zadatak čuvanja temelja države. Posljednje ustavne promjene su donijele nikada veću samostalnost u radu i odlučivanju Tužilaštva, što je stvorilo dobru osnovu iz koje se treba graditi jaka institucija hrabrosti, znanja i odlučnosti u borbi protiv svih društvenih deformacija.

Na vama je veliki zadatak i usuđujem se reći vječna borba za društvo vladavine prava. Vi ste ti koji trebaju svima u našem društvu biti opomena i izvor straha od zakona jednakog za sve. Rezultati vašeg rada su mnogo više od interesovanja naših evro-atlantskih partnera, na čijem putu vladavina prava ima imperativni karakter, oni su snaga u dizanju ljestvice ośećaja pravde u Crnoj Gori.

Biti tužilac jeste čast, ali i dužnost koju trebaju nositi članovi pravne elite – i to nije lako breme na čovjeku u malom društvu kao što je Crnogorsko. U tome najveću zaštitu i snagu dobijate u Ustavu, zakonu i svakako u Skupštini Crne Gore.

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime čestitam vam Dan državnih tužilaca.”

Ranko Krivokapić