Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 04. novembar 2015. 17:13

Predśednik Skupštine primio novoimenovanog ambasadora Republike Slovenije

Istaknuti prijateljski i sadržajni odnosi Crne Gore i Republike Slovenije na svim nivoima

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Mitju Močnika – novoimenovanog ambasadora Republike Slovenije.

Tokom sastanka istaknuti su prijateljski i sadržajni odnosi Crne Gore i Republike Slovenije na svim nivoima.

Predśednik Ranko Krivokapić iskoristio je ovu priliku da ambasadoru Močniku prenese izraze zahvalnosti Sloveniji na svemu što je uradila i radi na crnogorskom evro-atlantskom putu. “U ovim važnim i rekao bih velikim istorijskim koracima Crne Gore, posebno je važno imati partnere koji vas ne samo podržavaju, već razumiju, poznaju i to sve rade u dobroj volji i namjeri. Bliskost naše dvije države, istorijska povezanost i koračanje ka zajedničkoj EU sudbini, nam daje veliki politički i društveni kapital”, poručio je Krivokapić.

Novoimenovani ambasador Republike Slovenije Mitja Močnik je iskazao izrazito zadovoljstvo što svoj novi mandat počinje baš u Crnoj Gori, državi na vratima NATO-a i državi koja drži čeonu poziciju u EU integracijama u regionu.