Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 05. novembar 2015. 18:26

Predśednik Skupštine primio predśednika Odbora za međunarodne odnose Parlamenta Mađarske

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Zsolt Nemeta – predśednika Odbora za međunarodne odnose Parlamenta Mađarske i Nj.E. Kristijana Pošu - ambasadora Mađarske u Crnoj Gori.

Tokom sastanka istaknuti su prijateljski i sadržajni odnosi Parlamenta Crne Gore i Parlamenta Mađarske. Ocijenjeno je da su odnosi dva parlamenta za primjer ostalima.

Krivokapić je istakao zadovoljstvo zbog kontinuirane i nesebične podrške i pomoći koju Mađarska pruža Crnoj Gori u ostvarenju svog strateškog cilja, odnosno integracijama u Sjeverno-atlantski sporazumni savez.

U skladu sa nedavnom pośetom Ranka Krivokapića Parlamentu Mađarske nastavljeni su razgovori u duhu postizanja zajedničkog diplomatskog i političkog uspjeha, koji se temelji na istom vrijedonosnom sistemu i zalaganju za stabilnost i mir čitavog regiona Zapadnog Balkana.

Na sastanku je razgovarano i o strateškim koracima koji bi podstakli razvonji put Crne Gore u oblastima turizma, industrije i investiranja.

Nemet je iskazao izrazitu podršku za put Crne Gore u NATO alijansu, kao i optimizam za dobijanje poziva na decembarskom sastanku.