Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 11. novembar 2015. 17:05

Čestitka uredništvu, novinarima i zapošljenima Al Jazeera Balkans

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 4 godine rada uredništvu, novinarima i zapošljenima Al Jazeera Balkans čestitku.

“Poštovani,

Mediji su najpojavniji dio opšteg stanja sloboda i vitalnosti demokratije. Kao dio društvene elite imate i tu posebnu obavezu nositi breme sazrijevanja demokratije i biti korektiv i pomni pratilac društvenih procesa.

Danas je medijska scena zatrpana izazovima i uticajima različitih struktura, koje imaju samo jedan cilj – pokoravanje novinarske profesije i slobode. U ovom vremenu pričati o slobodi i nezavisnosti medija može zvučati kao utopija, ali profesionalizam, etika i objektivnost su stubovi vaše profesije koji moraju biti sačuvani i odbranjeni.

Za ove četiri godine rada i djelovanja na prostoru Balkana ste postali dio ukupnog mozaika medijskog pluralizma, ali ne samo to – vašim primjerom ste omogućili mnogima da se mjere sa vama u insistiranju na standardima i pravilima struke.  

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime čestitam vam na samo prvih četiri godine rada uz zahvalnost što dajete puls žili kucavici svake demokratije – slobodnoj javnosti.”

Ranko Krivokapić