Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 14. novembar 2015. 10:44

Telegram saučešća povodom terorističkog napada u Parizu

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je predśedniku Senata Francuske Žerardu Laršeru i predśedniku Nacionalne skupštine Francuske Klodu Bartoloneu telegram povodom sinoćnjeg terorističkog napada u Parizu.

“Poštovani,

Povodom strašnih događaja koji su sinoć oduzeli nevine živote vaših građana želim vam prenijeti da svi ośećamo neizrecivu tugu i šok. Crna Gora istinski učestvuje u tuzi sa vama i vašim građanima i uvjeravamo vas da smo u ovom trenutku zajedno sa vama u opštoj borbi za zaštitu mira i slobode življenja svih.

Mirna, snažna i solidarna Evropa je jedini odgovor na užas terorizma koji udara na živote naših građana i bezbjednost država. Svi zajedno moramo raditi na podizanju nepremostivih granica terorizmu i radikalizmu i uvjeravam vas da u toj misiji imate Crnu Goru kao prijatelja i partnera.

Vama, svim građanima i posebno porodicama koje su izgubile svoje voljene u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime upućujem najiskrenije saučešće.»

Ranko Krivokapić