Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 17. novembar 2015. 18:14

Predśednik Skupštine primio novoimenovane ambasadore Holandije i Japana

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je Nj.E. gospodina Juichi Takaharu - novoimenovanog ambasadora Japana i Nj.E. gospodina Henk van den Doola - novoimenovanog ambasadora Holandije u Crnoj Gori.

Ambasador Japana u Crnoj Gori Juichi Takahara se zahvalio predśedniku Skupštine Ranku Krivokapiću na prijemu i izrazio zadovoljstvo zbog odnosa koji su Crna Gora i Japan baštinili.

Sagovornici su ocijenili da ove dvije države treba da nastave sa građenjem dobrih odnosa, kao i to da Japan podržava Crnu Goru i njen put ka napretku. Ambasador je konstatovao da Crna Gora ima punu podršku Japana i da je osnov za razvijanje boljih bilateralnih odnosa saradnja koja slijedi i to u sferi ekonomije, kulture edukacije i zdravstva. 

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je istakao da je otvoren za intenziviranje odnosa, koji vodi napretku u ostvarivanju snažnijeg dijaloga ove dvije države.           

Tokom susreta Krivokapića i Doola konstatovana je konstruktivna saradnja dvije države koja teži da intenzivno produbljuje odnose radi postizanja zajedničkog diplomatskog i političkog uspjeha u budućnosti, kao i to da je jedini put, kojim Crna Gora treba da ide, put koji poštuje vladavinu prava. Na sastanku je zaključeno da je naredni korak za ispunjenje toga upravo održavanje fer izbora koji slijede.

Predśednik Ranko Krivokapić je poručio da je crnogorski Parlament otvoren i spreman za intenziviranje parlamentarnog dijaloga koji vodi ka snažnijoj saradnji dvije zemlje.