Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 19. novembar 2015. 15:18

Predśednik Skupštine primio koizvjestioce PSSE

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je Teri Lejdena i Jonut-Marian Stroea - koizvjestioce Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je prilikom susreta sa Lejdenom i Stroeom ukazao na aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori. Na sastanku je ocijenjeno, kao što je predśednik Krivokapić u više navrata naglašavao, da je dijalog u Parlamentu put ka prevazilaženju trenutne situacije.          

Koizvjestioci su pozdravili napredak koji je Crna Gora postigla, posebno po pitanju unaprijeđenja zakonodavne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore.

Tokom sastanka akcenat je stavljen i na elektronsku evidenciju glasača, koja će biti primijenjena na narednim parlamentarnim izborima, a ocijenjena je kao dalji korak ka demokratizaciji izbornog procesa u službi slobodnih i fer izbora.

Sagovornici su ocijenili da je posao koji čeka Crnu Goru veoma zahtjevan i da ima još mnogo obaveza koje se moraju ispuniti, a sve u cilju progresa Crne Gore na evropskom putu.           

Predśednik Krivokapić je zaključio da je jedini put koji Crna Gora treba da prati – put vladavine prava.