Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 20. januar 2016. 16:04

Susret Krivokapić - Nalbandian

Sagovornici se saglasili da je potrebno unaprijediti saradnju između dvije države

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Edvarda Nalbandiana (Edward Nalbandian), ministra vanjskih poslova Republike Jermenije.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je poželio dobrodošlicu Edvardu Nalbandianu, ministru vanjskih poslova Republike Jermenije i izrazio zadovoljstvo zbog saradnje koju baštine Crna Gora i Jermenija.

Sagovornici su razmjenili mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji i zamrznutim konfliktima Republike Jermenije kao i o aktuelnim dešavanjima na crnogorskoj političkoj sceni.

Ocijenjeno je da je osnov za razvoj svake države, kao i napredne međunarodne saradnje, jačanje vladavine prava koja podstiče ekonomski razvoj.

Sagovornici su se usaglasili da je potrebno unaprijediti saradnju ove dvije države počevši od jačanja parlamentarne saradnje, stvaranjem grupe prijateljstva crnogorskog i jermenskog Parlamenta.

Ministar Edvard Nalbandian je izrazio zahvalnost na prijemu, pružio podršku za napredak i poželio sreću predśedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću lično, kao i građanima Crne Gore.

Predśednik Ranko Krivokapić je poručio da je crnogorski Parlament otvoren i spreman za intenziviranje parlamentarnog dijaloga sa Jermenijom koji vodi ka boljem razumijevanju i saradnji.