Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 22. januar 2016. 15:17

Čestitka povodom Dana novinara Crne Gore

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore, čestitku svim novinarima – poslenicima javne riječi.

“Uvaženi poslenici javne riječi u Crnoj Gori,

Slobodna riječ, uticaj na javno mnjenje i informisanje javnosti jeste jedna od velikih privilegija društvenog života, ali svakako i snažna obaveza i odgovornost. U mladim demokratijama prisutan je stalni izazov obezbjeđivanja slobode novinara i stvaranja uslova za njihov nezavisan, profesionalan i nadasve istraživački rad.

Obaveza države, zapadne demokratije kojoj teži Crna Gora, jeste da stvara ambijent za vaš nesmetan i dostojanstven rad da vam pruži slobodu i zaštiti vas od pritiska, zloupotrebe i svih loših namjera i interesa.

Ako to prati i vaša lična borba za vjerodostojnom informacijom i ako vam je najviši cilj profesionalizam, čast i ugled, onda možemo biti uvjereni da će medijske slobode živjeti – biti žila kucavica demokratije, korektivni faktor društva sa ciljem rada u javnom interesu.

Na vam i na nama je da stvaramo čistu medijsku scenu, pristojan posao i život svima. To je državni interes i to je interes vaš i vaše profesije.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan novinara.”

Ranko Krivokapić