Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 31. januar 2016. 16:38

Treći sastanak predśednika Skupštine sa predśednicima političkih subjekata

Poneđeljak, 1. februar 2016.godine, u 12.00 sati

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić će, u okviru parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja, u poneđeljak 1. februara, organizovati treći sastanak sa predśednicima političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore.

U nastavku vam dostavljamo pismo predśednika Krivokapića predśednicima političkih subjekata:

"Poštovani,

U skladu sa dogovorom postignutim na drugom sastanku Parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora predśednika političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore, održanom 21. decembra 2015. godine, konsenzusom  smo odlučili da se 1. februara 2016. godine održi sastanak Parlamentarnog dijaloga, posvećen pronalaženju pravno–političkog modela koji će garantovati implementaciju dogovorenih rješenja za slobodne izbore.

Kroz izlaganje predśednika Vlade na jučerašnjoj śednici Skupštine pokazana je spremnost za razgovore o uspostavljanju Vlade izbornog povjerenja, konstituisane od predstavnika vlasti i opozicije, koja bi imala prelazan karakter i precizan mandat pripreme i sprovođenja slobodnih izbora."