Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 03. februar 2016. 08:25

Potpredsjednik Mustafić danas u Vašingtonu sa zvaničnicima Stejt departmenta

Potpredsjendik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić će danas u Vašingtonu imati više sastanaka sa zvaničnicima Stejt departmenta, gdje će razgovarati o društveno-političkoj situaciji na Balkanu i u Crnoj Gori.

Mustafić će se sastati sa Tomom Jazdgerdijem, direktorom Kancelarije za juznu i centralnu Evropu, dok će na temu terorizma sa posebnim fokusom za Balkan, razgovarati sa direktorom Markom Normanom.

Potpredsjednik Skupštine će biti gost i u odjelu Stejt departmenta koji se odnosi na demokratiju i ljudska prava, gdje će razgovarati sa šefom Kancelarije Filom Kaplanom.

Takođe, potpredsjednik će o temama koje se tiču političko-vojnih poslova razgovarati i sa šefom Kancelarije tog odjela u Stejt departmentu Brajanom Nilsonom, dok će se u odjelu koji se bavi pitanjima ratnih zločina sastati sa specijalnim koordinatorom za tu oblast Todom Bučvaldom.

U narednim danima, potpredsjednik će imati i susrete u Njujorku i Čikagu sa predstavnicima udruženja iseljenika porijeklom iz Crne Gore.

Na poziv članova Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, Mustafic prisustvuje Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu 3. i 4. februara, čiji je domaćin američki predsjednik Barak Obama.