Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 03. februar 2016. 15:52

Susret Krivokapić - Bridlav

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Filipa M. Bridlava (Philip M. Breedlove) – vrhovnog savezničkog komandanta za Evropu.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je poželio dobrodošlicu vrhovnom savezničkom komandantu za Evropu Filipu Bridlavu. Bridlav je izrazio zadovoljstvo zbog pośete Crnoj Gori koja predstavlja čin podrške našoj zemlji nakon dobijanja pozivnice za punopravno članstvo u alijansi.

Sagovornici su ocijenili da je pristupanje Crne Gore NATO alijansi korisno za obije strane. Crna Gora je ocijenjena kao država koja, između ostalog, svojim dobrim međunarodnim odnosima, posebno u dobrosusjedskim odnosima, daje značajan doprinos regionalnoj stabilnosti, dok NATO Crnoj Gori doprinosi u različitim sferama, a najviše u unaprjeđivanju bezbjednosti i stabilnosti.

Sagovornici su se saglasili da je za napredniji proces pristupanja Crne Gore Sjeverno-atlantskom sporazumnom savezu potreban konstantan rad na ispunjivanju uslova za učlanjenje, kao i jačanje komunikacije između država članica NATO alijanse i Crne Gore.

Vrhovni saveznički komandant za Evropu Filip Bridlav se zahvalio na prijemu i izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora dobijanjem pozivnice za pristup NATO savezu napravila iskorak koji je od velikog značaja kako za NATO, tako i za Crnu Goru. Stoga je uputio riječi podrške predśedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću na integracionom putu Crne Gore i ocijenio pozitivnim do sada sprovedene reforme.

Predśednik Ranko Krivokapić je poručio da je crnogorski Parlament otvoren i spreman za intenziviranje dijaloga koji vodi ka boljem razumijevanju i saradnji.