Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 04. februar 2016. 13:46

Susret Krivokapić – Ajhorst

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Andželinu Ajhorst (Angelina Eichhorst) – direktoricu za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u evropskoj službi za vanjske poslove.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić poželio je dobrodošlicu Andželini Ajhorst direktorici za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u evropskoj službi za vanjske poslove. Ovo je prva zvanična pośeta Andželine Ajhorst Crnoj Gori. Ona je izrazila zahvalnost na prijemu i uputila pohvale, osvrćući se na parlamentarni dijalog u Skuptšini Crne Gore, zbog postignuća u domenu demokratije.

Sagovornici su ocijenili da je politička stabilnost temelj za demokratsku Crnu Goru koja počiva na vladavini prava. Stvaranje političke stabilnosti je jedan od osnovnih koraka koji će unaprijediti evropske integracije Crne Gore.

Sagovornici su razgovarali o različitim temama između ostalog i o aktuelnoj političkoj situaciji, koja je ocijenjena kao ispitna situacija koja će svojim rezultatom pokazati koliko je Crna Gora napredovala i sazrijevala u političkim sferama demokratije.

Andželina Ajhorst uputila je riječi pohvale predśedniku Skupštine Crne Gore na dostignućima i poručila da je svaki napravljeni korak u integracionim procesima, korak naprijed za bolji položaj i standard Crne Gore.

Predśednik Ranko Krivokapić je ukazao na otvorenost Parlamenta Crne Gore za buduću saradnju i inteziviranje dijaloga u cilju progresivnijeg napretka Crne Gore na evropskom putu.