Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 19. februar 2016. 19:56

Susret Krivokapić - Kovač

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Mira Kovača - ministra vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić poželio je dobrodošlicu Miru Kovaču ministru vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske. Ministar Miro Kovač se zahvalio na prijemu i izrazio zadovoljstvo zbog jačanja prijateljskih odnosa između Crne Gore i Hrvatske.

Sagovornici su ocijenili da je potrebno nastaviti kontinuirano dobre odnose i to jačanjem saradnje u kulturi, turizmu, ekonomiji i obrazovanju.

Ministar vanjskih i evropski poslova Hrvatske Miro Kovač ukazao je na podršku Republike Hrvatske Crnoj Gori na njenom evropskom i evroatlantskom putu. Istakao je značaj ulaska Crne Gore u NATO, u cilju dalje stabilizacije i trajnog mira u regionu.

Na sastanku je bilo govora o sistemima jačanja saradnje u obrazovanju uvođenjem olakšica crnogorskim studentima u Hrvatskoj, ali i o turističkim ponudama kojim bi se na turističkom tržištu plasirala ponuda kvalitetnog sadržaja koji nude prirodni potencijali Crne Gore i Hrvatske.

Ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Miro Kovač iskazao je zahvalnost na zalaganjima lično predśednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, kako zbog svog antiratnog aktivizma, tako i zbog doprinosa u afirmaciji i unapređenju položaja hrvatske manjine, što je dodatno uticalo na jačanje dobrosusjedskih odnosa između Crne Gore i Hrvatske.