Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 04. mart 2016. 19:14

Predśednik Krivokapić primio delegaciju Nacionalne skupštine Republike Francuske

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas delegaciju Odbora za evropske poslove Donjeg doma Nacionalne skupštine Republike Francuske, predvođenu predśednicom Odbora Daniel Oroa (Danielle Auroi).

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je iskazao zadovoljstvo na postignutoj saradnji Skupštine Crne Gore i Nacionalne skupštine Republike Francuske, kako sa predstavnicima Donjeg doma, tako i sa predstavnicima Gornjeg doma i istakao da se raduje svakoj daljoj saradnji dvije države.

Predśednica Odbora za evropske poslove Donjeg doma Nacionalne skupštine Republike Francuske Daniel Oroa zahvalila se na prijemu i iskazala zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru, kojoj Francuska kontinuirano pruža podršku na evropskom i evroatlantskom putu.  

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je ocijenio da je punopravno članstvo u evroatlantskom savezu korak koji će doprinijeti stabilnosti Crne Gore i regiona.

Predśednica Odbora Daniel Oroa je ukazala na to da je Crne Gora važna Evropskoj zajednici i da je zato potrebno da napreduje na svom evropskom putu. Ona je predśedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću zahvalila na doprinosima koje čini u domenima bezbjednosti Crne Gore.

Sagovornici su zaključili da je vladavina prava temelj na kojem počiva stabilnost države. Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je ukazao na to da su slobodni i fer izbori od vitalnog značaja u procesu demokratizacije društva.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je istakao zadovoljstvo zbog kontinuirane pomoći koju Francuska pruža Crnoj Gori u ostvarenju svog evropskog i evroatlantskog puta.