Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. mart 2016. 15:59

Predśednik Skupštine: Saučešće povodom terorističkog napada u Ankari

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je predśedniku Velike narodne skupštine Turske Ismail Kahramanu, porodicama žrtava i svim građanima Republike Turske telegram povodom jučerašnjeg terorističkog napada u Ankari.     

,,Poštovane porodice žrtava,

Predśedniče Kahraman, građani Turske,

Crna Gora je sa iskrenim bolom primila vijest o jučerašnjem terorističkom napadu u Ankari i svim izgubljenim životima.

Ekstremizam i prijetnje po bezbjednost građana su ono što ugrožava stabilnost svih zemalja. Terorizam pogađa sve i ne poznaje granice, te se ujedinjenim snagama mora raditi na obezbjeđivanju nade, slobode življenja svih i budućnosti koja će nadvladati teror i strah. Svi zajedno moramo raditi na podizanju nepremostivih granica terorizmu i radikalizmu i uvjeravam Vas da u toj misiji Crnu Goru imate kao prijatelja i partnera. Svjesni da Crna Gora i Turska uzimaju aktivno učešće u jačanju bezbjednosti građana, potrebno je da primarni cilj naših politika bude usmjeren na ojačavanju slobode i mira.

Crna Gora saośeća sa porodicama žrtava i sa Vama.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, upućujem Vam iskrene izraze saučešća.”

Ranko Krivokapić