Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 22. mart 2016. 15:27

Telegram saučešća povodom terorističkih napada u Briselu

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je predśednici Senata Belgije Christini Defraigne, predśedniku Vijeća Belgije Siegfriedu Bracku, kao i predśedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu, porodicama žrtava i svim građanima Kraljevine Belgije telegram povodom današnjih terorističkih napada u Briselu.

“Poštovane porodice žrtava,

Građani Kraljevine Belgije,

Crna Gora sa iskrenim bolom prima vijest o današnjim terorističkim napadima u Briselu i svim izgubljenim životima.

Danas su Evropa i Belgija zadobili užasnu ranu izgubivši tolike živote. Obzirom da je Brisel śedište institucija Evropske unije, NATO-a i brojnih međunarodnih institucija, ovaj teroristički zločin je udar na sistem vrijednosti moderne Evrope, na njen mir i bezbjednost. U trenutku smo koji od svih nas traži da zajednički damo sve od sebe za pronalaženje hitnog odgovora na terorizam, radikalizam i ovakve nemjerljive zločine.

Evropa mora biti mirno i sigurno mjesto za sve koji u njoj žive, zato u borbi protiv svih oblika prijetnji po život i sigurnost naših građana moramo biti jači i ujedinjeniji nego ikada.

Crna Gora saośeća sa porodicama žrtava i sa Vama .

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, upućujem Vam izraze saučešća.”

Ranko Krivokapić