Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 01. april 2016. 13:50

Predśednik Skupštine primio učesnike MiMUN konferencije u organizaciji SAMS-a

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas studente učesnike MiMUN konferencije (Montenegro international Model United Nations) u organizaciji SAMS-a.

Predśednik Krivokapić je istakao da njihovi nacionalni korijeni ne budu politički već kulturološki. - Najprije vam je neophodno znanje a zatim i hrabrost da naučene lekcije implementirate, kazao je Krivokapić studentima i dodao da se nada da će oni i dalje ostati posvećeni javnom interesu.

Na studentsko pitanje - na koji način bi Crna Gora trebalo da zadrži mlade ljude da ostanu u njoj, predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je rekao da je odliv mladih ljudi loš za bilo koju državu, te da je na državi da obezbijedi bolju budućnost zbog čega će oni ostati u njoj da žive.

- To je zadatak političke elite, omogućiti mladim talentovanim ljudima dobre uslove za život i rad u svojoj državi, rekao je predśednik Krivokapić i naglasio da ne opredjeljuju ostanak samo materijalna dostignuća već i emocije - a život jeste emocija, zaključio je.

Učesnici MiMUN konferencije koji su danas pośetili Skupštine Crne Gore, upoznati su i sa istorijatom, nadležnostima i funkcionisanjem crnogorskog parlamenta.

Studentska asocijacija za međunarodnu saradnju - SAMS je studentska organizacija osnovana na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta Crne Gore, sa ciljem promocije saradnje, kako među studentima iz Crne Gore, tako i među studentima iz inostranstva. Cilj projekta MiMUN je unaprjeđenje znanja o radu međunarodnih institucija, prvenstveno Ujedinjenih nacija, kao i stvaranje bolje saradnje među univerzitetima.

Četvrti put u Crnoj Gori održava se ovakva vrsta simulacije - MiMUN (Montenegro international Model United Nations), koja će okupiti oko 50 učesnika/studenata, među kojima je skoro polovina iz inostranstva.

Današnja pośeta dio je projekta Otvoreni parlament, Skupštine Crne Gore.