Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 04. april 2016. 12:16

Čestitka povodom 4. aprila - Dana studenata u Crnoj Gori

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 4. aprila Dana studenata u Crnoj Gori, svim studentima čestitku:

“Poštovani akademski građani Crne Gore,

Čestitam vam današnji dan kao nosiocima budućnosti Crne Gore, koja mora biti država znanja. Male države poput naše, da bi uspjele naći odgovor na sve brojnije izazove, moraju biti posebno posvećene svom obrazovnom sistemu koji će biti prilagođen potrebama i ujedno dati mogućnost da ozbiljnim znanjem nahranite vašu želju za usavršavanjem.

Država mora neprestano brinuti o vama i stvarati uslove za vaše studiranje po ugledu na zapadne sisteme u koje se integrišemo. Na vama je da ličnim primjerom i borbom doprinesete ugledu univerziteta i vaših fakulteta – koji moraju biti inkubatori Crne Gore znanja, stučnosti i idejnosti.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam 4. april – Dan studenata.”

Ranko Krivokapić