Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 08. april 2016. 14:54

Održan sastanak Krivokapić - Pesko

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas ambasadora Marcela Peskoa, direktora Centra za sprječavanje konflikata OEBS-a.

Na početku susreta predśednik Krivokapić i ambasador Pesko su istakli dobru saradnju Parlamenta Crne Gore i OEBS-a. Istaknuta je obostrana spremnost za nastavkom i sadržajnim bogaćenjem saradnje.

Sastanak je u najvećem dijelu bio posvećen aktuelnoj političkoj situaciji, Parlamentarnom dijalogu, odnosno stvaranju uslova za fer i slobodne izbore. “Ovo je proces koji moraju iznijeti i politički subjekti i institucije države Crne Gore. Parlamentarni izbori koji će smanjiti broj spornosti i imati prihvatljiv rezultat za sve je cilj cijelog društva. U ovom procesu veliku odgovornost nosi Državna izborna komisija i sve institucije zadužene za praćenje izbornog procesa i sprječavanje izbornih zloupotreba”, poručio je Pesku predśednik Krivokapić.

Ambasador Marcel Pesko je iskazao da OEBS prati politički proces u Crnoj Gori i da je više nego spreman ekspertski pomoći u snaženju kapaciteta institucija zaduženih za izborni proces.

Tokom sastanka je ocijenjeno da Crna Gora ostvaruje progres u različitim oblastima. Razgovarano je takođe i oko mogućnosti da OEBS podrži i učestvuje u ekspertsko-savjetodavnom smislu kada je riječ o monitoringu i evaluaciji rada Javnog servisa.