Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 08. april 2016. 16:44

Predśednik Krivokapić primio delegaciju Parlamentarne grupe za Jugoistočnu Evropu u njemačkom Bundestagu

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas delegaciju Parlamentarne grupe za Jugoistočnu Evropu u njemačkom Bundestagu predvođenu predśednikom Parlamentarne grupe Piter Vajsom. 

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je na početku sastanka poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog procesa u kojem se gradi i napreduje saradnja Skupštine Crne Gore i Bundestaga. Piter Vajs je predśedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću uputio riječi pohvale zbog pokretanja Parlamentarnog dijaloga.

Sagovornici su govorili i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori kao i o daljem procesu koji joj predstoji na njenom evropskom i evroatlantskom putu.

Tokom sastanka je ocijenjeno da je razvoj demokratije i rast ekonomije od presudnog značaja za napredak Crne Gore, te da se ozbiljnim i predanim radom mogu dostići rezultati koji su konstruktivni i prosperitetni za stanovnike Crne Gore. Oni su tokom razgovora diskutovali o značaju Parlamentarnog dijaloga i njegovoj ulozi u procesu demokratizacije Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da su fer i nesporni izbori temelj na kojem se gradi dalji razvoj društva. Piter Vajs predśednik Parlamentarne grupe poručio je da vjeruje da će politički akteri učiniti sve kako bi Crna Gora nastavila svoj integracioni i reformski put koji rezultira jačanjem vladavine prava.