Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 08. april 2016. 20:00

Potpredśednik Simović primio delegaciju Parlamentarne grupe za Jugoistočnu Evropu u njemačkom Bundestagu

Potpredśednik istakao da su odnosi između dvije zemlje veoma dobri i prijateljski

Sastanak potpredśednika mr Milutina Simovića i članova delegacije Parlamentarne grupe za Jugoistočnu Evropu u njemačkom Bundestagu protekao je u konstruktivnom razgovoru tokom kojeg je postignuta saglasnost o potrebi stvaranja preduslova za dalje intenziviranje političke i ekonomske saradnje.

Potpredśednik mr Milutin Simović istakao je da su odnosi između dvije zemlje veoma dobri i prijateljski, kao i da Crna Gora u Saveznoj Republici Njemačkoj ima dokazanog prijatelja, posebno imajući u vidu podršku koju ova zemlja pruža u političkim i ekonomskim reformama u okviru procesa evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.

U odnosu na interesovanje u pogledu potpisivanja Sporazuma, potpredśednik Simović je istakao da je temelj za Sporazum postavio premijer Milo Đukanović na śednici 27. januara, na kojoj je izglasano povjerenje Vladi, dajući opozicionim strankama široku ponudu za ulazak u Vladu i preuzimanje dijela odgovornosti za organizaciju predstojećih izbora u Crnoj Gori. Tom prilikom istakao je da odgovorni politički subjekti treba odgovorno da pristupe finalnoj fazi postizanja Sporazuma i kreiranju ambijenta koji će sljedeći izborni ciklus u Crnoj Gori učiniti potpuno nespornim.

Takođe, istakao je da je potpisivanje Sporazuma unutrašnja politička potreba Crne Gore, ne samo za rješavanje aktuelnih, već i svih budućih važnih političkih pitanja. Iskazao je optimizam u pogledu skorog potpisivanja Sporazuma i naglasio da je postizanje širokih političkih konsenzusa dijalogom, dobar primjer rješavanja važnih političkih pitanja za cijeli region.

Njemački parlamentarci, iskazali su nedvosmislenu spremnost za podršku daljim reformskim i integracionim iskoracima Crne Gore.