Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 18. april 2016. 15:50

Predśednik Skupštine primio polaznike programa za lidere Njemačkog Maršalovog fonda

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas polaznike prestižnog programa za lidere Njemačkog Maršalovog fonda čiji je domaćin Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je polaznike prestižnog programa za lidere Njemačkog Maršalovog fonda i poželio im dobrodošlicu. On je polaznicima ukazao na aktuelne političke situacije sa akcentom na odluke i preduzete korake koji su doveli do aktuelnog društveno-političkog stanja u zemlji.

Tokom prijema je bilo govora o strateškim evropskim i evroatlantskim ciljevima i poručeno je da je za ostvarivanje svakog od njih najvažnije poštovati postulate vladavine prava. Predśednik je  naglasio da je vladavina prava temelj za demokratsku i stabilnu Crnu Goru.

Sagovornici su zaključili da je Skupština Crne Gore dosadašnjim radom pozitivno uticala na demokratski poredak, posebno po pitanju transparentnosti u radu i inkluzivnosti civilnog društva, što je zabilježeno i u zvaničnim dokumentima Evropske unije i organizacija civilnog društva.