Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 06. maj 2016. 18:53

Predśednik Skupštine se tokom 2BS Foruma sastao sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je prisustvovao “2BS Forumu“ tokom kojeg se sastao sa Aleksanderom Veršbouom, zamjenikom generalnog sekretara NATO-a.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta i naglasio da je napredak Crne Gore na evroatlantskom putu od velikog značaja za sveukupni napredak Crne Gore, prije svega u oblasti vladavine prava.

Aleksander Veršbou, zamjenik generalnog sekretara NATO-a pozdravio je parlamentarni dijalog koji je doveo do potpisivanja sporazuma između vlasti i opozicije, kao preduslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

Tokom susreta su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji sa akcentom na potrebu sprovođenja fer i slobodnih predstojećih parlamentarnih izbora.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić istakao je da je uspostavljena institucionalna struktura u procesu evroatlanstkih integracija, kao i obezbijeđen legislativni okvir koji predstavlja temelj za naredni period u kojem mora postojati posvećenost punoj implementaciji zadataka i obaveza iz procesa pristupnja NATO.

U kontekstu razgovora o prilikama u regionu sagovornici su se saglasili da je potrebno kroz dijalog rješavati otvorena pitanja i na taj način čuvati stabilnost.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je na maginama „Foruma 2BS“ u Budvi razgovarao i sa predśednicima Hrvatske i Slovenije, Kolindom Grabar Kitarović i Borutom Pahorom.